RUTA PELS EDIFICIS DEL MODERNISME, NOUCENTISME I RACIONALISME DE BARCELONA

Ruta pels edificis del modernisme, noucentisme i racionalisme de Barcelona

El format de betevé 'Va passar aquí' us proposa una ruta per la història i els orígens d'alguns edificis de la ciutat. Una visita virtual per diferents estils arquitectònics de Barcelona. Un viatge al passat per conèixer la història que amaguen algunes de les parets que diàriament trobem als carrers de la nostra ciutat.

S’inclou un mapa per fer la ruta a peu o en transport públic

El Palau de Pedralbes. L'antic Palau d'Autoritats (noucentisme)

Es va construir entre 1919-1929, en uns terrenys del comte Güell perquè el rei Alfons XIII s'hi pogués allotjar. També ha estat residència d'Azaña, Franco i autoritats del règim de Hitler i Mussolini.

[web]

Les cases CADCI (noucentisme)

Es van començar a construir l’any 1922-23, a càrrec de l’arquitecte Bonaventura Bassegoda, i es van acabar l’any 1932. El projecte del CADCI (Centre Autonomista de Dependents del Comerç i de la Indústria) preveia la construcció, als anys 20, d'habitatges amb hortet pels seus socis, entre el passeig de Claudi Güell i el passatge del Roserar, i uns altres, al darrere del Parc de la Vil·la Amèlia.

[web]

Casa Marsans
(neoàrab)

La família Marsans, fundadora de la banca Marsans i de la primera agència de viatges d'Espanya, va voler fer d'aquesta casa un espai d'estiueig d'estil neoàrab. La casa va ser encarregada a Juli Marial i Tey, amb barreja d'estils reconeguda com a Patrimoni Cultural Europeu i catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local. Marial i Tey també va fer la construcció de l'Arc del Triomf, Les Arenes i el Palau de les Heures.  

[web]

L'esplendor recuperada de La Rotonda
(modernisme)

La Rotonda és una obra modernista protegida com a Bé Cultural d'Interès Local. Es va inaugurar l'any 1906, en els terrenys de la finca del frare Blanc o de Can Gomis, que anava des del passeig de Sant Gervasi fins al cim del Tibidabo. L'empresari farmacèutic conegut com al doctor Andreu li va encarregar a l'arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana. Al 1918, l'arquitecte Enric Sagnier en va fer una ampliació.

[web]

 

Torre Bellesguard (modernisme)

Abans de construir la Sagrada Família, Gaudí va posar a prova les seves idees arquitectòniques
a la torre Bellesguard Casa Figueras, entre 1900 i 1909, al peu de la muntanya del Tibidabo. És l’obra més desconeguda i espectacular del geni universal.


[web]

Si vols conèixer 16 edificis que fan de Barcelona un referent de l’arquitectura contemporània, et proposem aquesta tria feta pel format d'arquitectura de betevé, 'Icones'.

[web]